Anoshka,

Manager Productie en Nabewerking

“Anoshka groeide vanuit magazijn door tot manager: ‘Ik heb nu de baan die ik altijd al wilde!”

Ze zorgen ervoor dat de kaarten van Hallmark ingepakt en bezorgd worden, realiseren op maat gemaakte communicatie voor diverse klanten en zijn hard aan het groeien. We hebben het over het Tilburgse bedrijf Pondres. De 40-jarige Anoshka is inmiddels vijftien jaar in dienst en maakte een prachtige ontwikkeling door. Tijd om het gesprek aan te gaan met de enthousiaste en trotse Pondres-collega.

Vijftien jaar geleden kwam Anoshka via een re-integratie traject binnen bij Pondres. Het idee was om tijdelijk bij Pondres aan de slag te gaan om vervolgens ergens anders te gaan werken. Maar het beviel van beide kanten. Anoshka startte in de productie en zat een tijd lang achter de machines. Vervolgens maakte ze een stap in de richting van het nabewerken van producten om daarna coördinator te worden. Even later werd ze teamleider en inmiddels is ze doorgegroeid tot manager productie en nabewerking. “Daar ben ik heel erg trots op! Ik heb nu de baan die ik altijd al wilde. Ik ben eindverantwoordelijk voor de gehele productie en nabewerking en heb zo’n twintig collega’s waarover ik me ontferm.”

Bij Pondres heeft Anoshka het enorm naar haar zin. “Ik heb een hart voor het bedrijf en wil hier echt niet weg. Ik ben dag en nacht beschikbaar voor mijn collega’s en kom nog steeds iedere dag fluitend naar het werk!”

‘Iedere dag is leuk, anders en gezellig’

Pondres zorgt voor haar klanten voor op maat gemaakte communicatie, zowel op papier als digitaal. Zo regelt Pondres dat vertrouwelijke brieven bij de juiste ontvangers terechtkomen, versturen ze op maat gemaakte brieven voor diverse klanten en zijn ze dus verantwoordelijk voor de realisatie van iedere Hallmark kaart die er dagelijks verstuurd wordt. Dit maakt het werk bij Pondres heel divers. “Iedere dag is hier leuk, anders en gezellig. De uitdagingen binnen het werk, houden het leuk. Er is nog genoeg werk te verzetten. Zo zijn we hard aan het groeien en op zoek naar een hoop nieuwe collega’s.”

Ook het team van Anoshka zoekt versterking. “We zoeken een aantal operators, medewerkers nabewerking en machinestellers. Iedereen met technisch inzicht is van harte welkom. Ik zeg altijd: ‘Als je een Ikea-kast in elkaar kunt zetten, kun je hier komen werken’.” Werken bij Pondres is volgens Anoshka erg afwisselend. “We hebben veel verschillende machines waar je mee werkt. Daarnaast zijn de arbeidsvoorwaarden goed en kun je jezelf doorontwikkelen. Kijk maar naar mij!”

De mogelijkheden om door te groeien, zijn voor Anoshka belangrijk. “Het is een mooi vak om te leren en je kunt intern doorgroeien. Dit in combinatie met de gezelligheid op de werkvloer, zorgen ervoor dat het voor mij na vijftien jaar nog steeds heel erg leuk is.” Het feit dat Anoshka vanuit de productie is doorgegroeid tot manager, ziet ze als een voordeel. “Ik weet waarover ik praat en kan in heel het magazijn inspringen als het nodig is. Maar ook richting de directie is het fijn dat ik al heel lang ervaring heb binnen het bedrijf en op diverse plekken binnen de organisatie.”

Overigens geeft Anoshka niks om de titel manager. “Dat is maar een titel. Ik gedraag me niet als manager en ben gewoon gelijk aan al mijn collega’s.”

‘De mensen staan hier op één’

Wat Anoshka fijn vindt aan het bedrijf Pondres? “De mensen die hier werken staan op één. We zijn er voor elkaar als team. Ook al ben ik manager: ik werk gewoon mee op de vloer en als het nodig is, knallen we na werktijd met zijn allen door om het werk af te krijgen. Maar ook als er in de privésfeer iets is bij één van mijn collega’s, is dat altijd belangrijker dan het werk. Pondres kijkt naar de wensen van het personeel.”

Volgens Anoshka hecht Pondres naast hard werken ook veel waarde aan gezelligheid en een goede sfeer onderling. “Er worden vaak leuke activiteiten georganiseerd voor alle collega’s. Van personeelsfeesten tot borrelavonden en veel meer. En als het Valentijnsdag of Moederdag is, krijgen we vaak een leuk cadeautje. Daaruit blijkt dat Pondres haar mensen waardeert en belangrijk vindt.”

Dat komt ook vanuit de directie. “Iedereen is hier gelijk. Als de directie hier in het magazijn rondloopt, weet je bij wijze van spreken niet of het de directie is of andere mensen van het kantoor. Je kunt ook altijd bij ze terecht. Wat ik ook altijd heel mooi vind, is dat ze komen meehelpen als het druk is!”

Ben jij de nieuwe collega van Anoshka?

Pondres is momenteel hard aan het groeien en zoekt daarom ook versterking. Onder andere op de afdeling van Anoshka.