Jeffrey,

Solutions Architect

“Jeffrey heeft het na dertien jaar nog steeds naar zijn zin: ‘Ik krijg hier de kans om innovaties te realiseren!”

Ze werken voor prachtige merken, hebben grote bedrijven als klant en zo’n 150 medewerkers in dienst. We hebben het over het Tilburgse bedrijf Pondres. Het bedrijf groeit hard en is op zoek naar een hoop personeel. Maar wat maakt het zo leuk om voor Pondres te werken? We vragen het aan de 41-jarige Jeffrey. Hij werkt al ruim 13 jaar bij het bedrijf en heeft het nog steeds gigantisch naar zijn zin!
“Ik ben content bij Pondres! Voorlopig ga ik hier nog zeker niet weg,” vertelt Jeffrey. (0)13 jaar geleden werd hij getipt door een vriend – die al bij Pondres werkte – op een openstaande vacature. Jeffrey besloot te solliciteren en heeft daar tot op de dag van vandaag geen spijt van.

“Ik startte als developer en na twee jaar volgde ik mijn leidinggevende op. Tussendoor heb ik samen met mijn vader nog een bedrijfje gehad en werkte ik op consultancy basis parttime bij Pondres. Uiteindelijk merkte ik dat het prettiger zou zijn om hier fulltime aanwezig te zijn. Sinds vier jaar ben ik dan ook fulltime in dienst als solutions architect.” Pondres helpt hun klanten met unieke, effectieve klantcommunicatie en distributie. “Wij zorgen ervoor dat onze klanten op het juiste moment de juiste boodschap met een geschikt medium naar hun klanten versturen. Van print tot digitale diensten: we bieden het aan. Ook doen we een stukje fulfilment voor klanten. Het complete plaatje wat wij aanbieden, maakt ons uniek!” Enkele voorbeelden: de kaarten die je via Hallmark bestelt, komen uit het magazijn van Pondres. Maar ook het verzorgen van gepersonaliseerde brieven voor zakelijke dienstverleners zit in het portfolio van Pondres.

‘Wij vertalen de behoeften van onze klant naar oplossingen’

Jeffrey is als solutions architect onderdeel van de IT afdeling die bestaat uit zo’n 25 collega’s. Want de gepersonaliseerde en op maat gemaakte communicatie, zorgt voor uitdagingen op het gebied van processen. “Momenteel ben ik heel erg druk om een platform te bouwen waarin we al onze klanten kunnen bedienen. Wij vertalen de behoeften van onze klant naar oplossingen binnen het bedrijf. Zo willen onze klanten zelf hun marketingcampagnes ontwerpen. Wij zijn nu bezig met een platform waarin we templates bouwen zodat klanten online in ons systeem hun campagnes kunnen samenstellen. Uiteindelijk ben ik voornamelijk bezig met het uitwerken van oplossingen voor klanten en dit te vertalen naar een technische realisatie.”

Pondres startte ooit voornamelijk met print, maar inmiddels is het digitale gedeelte van het bedrijf groter en groter aan het worden. “Bij Pondres is veel ruimte om innovaties en vernieuwingen te realiseren. Daar haal ik ook de meeste energie uit. Ik maak graag nieuwe dingen waar klanten dan weer iets aan hebben. Ik ben altijd bezig met de nieuwste ontwikkelingen en ben blij dat dit binnen dit bedrijf ook kan. Daarnaast vind ik het vakgebied heel erg divers. Pondres is deels een IT-organisatie, maar wel met fysieke producten die het pand hier verlaten. Dat zorgt voor veel koppelingen tussen de diverse afdelingen binnen het bedrijf. Het is leuk om daar mijn steentje aan bij te dragen.”

In de dertien jaar dat Jeffrey bij Pondres werkte, maakte hij bijzondere momenten mee. “Toen Fortis overging in ABN Amro hebben wij alle communicatie verzorgd. Maar liefst 1,4 miljoen unieke mailpacks. Die transitie is heel goed verlopen. Dat blijft je altijd bij. Maar ook het omnia platform wat we hebben gemaakt is iets wat me trots maakt! Dit platform draait volledig in de cloud met alle moderne technologieën”

‘Brabantse gezelligheid staat hier centraal’

Zoals je leest, heeft Jeffrey het naar zijn zin bij Pondres. “Ik haal inhoudelijk veel voldoening uit mijn werk, maar ook uit het contact met collega’s. De sfeer zou ik omschrijven als Brabantse gezelligheid. We zetten met zijn allen de schouders eronder, maar er is ook ruimte voor een lolletje en plezier.”

Hij is dan ook blij dat na een vervelende coronaperiode er nu weer ruimte is voor contact met collega’s. “Dat hebben we met zijn allen wel gemist. Laatst waren we met zijn allen bij Doloris voor een uitje met het team. Dan zie je écht hoe iedereen dat gemist heeft.”

‘Pondres is de moeite waard!’

Hoewel Jeffrey al dertien jaar bij Pondres werkt, heeft hij aan ambities geen gebrek. “Maar dan wel binnen Pondres. Mijn ambities zijn altijd om te blijven leren en mijn kennis te verbreden. Gelukkig vinden ze het hier ook belangrijk dat collega’s zich blijven ontwikkelen en stimuleren ze dat ook.”

Hij raadt het anderen dan ook aan om bij Pondres aan de slag te gaan. “Het is gewoon de moeite waard! We zijn een mooi Tilburgs bedrijf, hebben gezellige collega’s en werken voor mooie klanten. Van Hallmark tot Achmea en van Van Lanschot Bankiers tot kleinere bedrijven. De mix en diversiteit aan klanten maakt het werk hier heel afwisselend en interessant.”

Ben jij de nieuwe collega van Jeffrey?

Pondres is momenteel hard aan het groeien en zoekt daarom ook versterking. Onder andere op de afdeling van Jeffrey.