Lilian,

HR medewerker bij Pondres

‘Ik zou het iedere student aanraden om hier te komen werken!’

Het Tilburgse bedrijf Pondres vindt het belangrijk dat talent behouden blijft voor de stad. Het is dan ook niet voor niets dat ze graag met studenten werken en die het liefste voor langere tijd aan het bedrijf verbinden. De 22-jarige Lilian Louwers is daar een schoolvoorbeeld van. Ze begon in het magazijn van Pondres en is inmiddels – terwijl ze nog studeert – doorgegroeid tot HR-medewerkster. Hier werkt ze momenteel 16 uur per week naast haar masterstudie aan de universiteit.

Pondres werkt sinds twee jaar met een studentenpoule. Oftewel: studenten krijgen de kans om bij een mooi Tilburgs bedrijf tijdens hun studie een mooi inkomen te realiseren. “Je bent vooral bezig met het gereed maken van bestellingen voor verzending. Als student kon ik mezelf geen betere bijbaan wensen. Het is enorm flexibel, je wordt goed betaald en je werkt met andere studenten die vaak ook je vrienden of vriendinnen zijn.”

Maar Lilian wilde meer dan zomaar een studentenbaantje. “Ik was op zoek naar relevante werkervaring dat paste bij mijn opleiding. Sowieso was ik hier altijd al vrij betrokken en had ik altijd wel verbeterpunten voor de organisatie. Uiteindelijk zei Maarten Wolters(CFO van Pondres, red.): ‘Lilian, kom maar een keer praten over eventuele verbeterpunten en je ambities’. En nu ben ik sinds 1 februari 16 uur per week in dienst op de HR-afdeling.”

Daar heeft ze het enorm naar haar zin. “Het is fijn dat ik de 16 uur die ik werk, zelf kan verdelen over de werkdagen. Dat maakt het flexibel en goed te combineren met mijn studie. Ik heb veel verantwoordelijkheden en ben in het diepe gegooid. Daar leer ik ontzettend veel van. Het leuke vind ik dat ik de theorie die ik tijdens mijn studie leer, hier in de praktijk kan toepassen.”

‘Als je wilt, kun je hier als student écht doorgroeien’

Lilian is betrokken bij projecten op het gebied van HR en voert diverse operationele taken uit. Maar ze werkt ook nog één dag per week samen met andere studenten in het magazijn. “Ik vind het belangrijk om de connectie met de studenten in het magazijn te behouden. En met de input die ik vanuit hen krijg, kan ik op kantoor weer zorgen dat bepaalde zaken worden verbeterd.”

Op de HR-afdeling leert Lilian iedere dag. “Het geeft me een fijn gevoel dat ik aan mijn toekomst aan het werken ben. Tijdens mijn studie doe ik nu al relevante werkervaring op en als ik straks mijn masteropleiding heb afgerond, heb ik al een jaar relevante werkervaring.”

Ze zegt dat deze kansen er voor iedere student liggen. “Pondres vindt het belangrijk dat we de kwaliteiten van medewerkers goed benutten. Ook voor de studenten in de studentenpoule. Als je écht wilt, kun je hier intern op alle vlakken doorontwikkelen en uiteindelijk – net als ik – een toffe kantoorfunctie verdienen.”

Zo heeft Pondres diverse verbeterprojecten voor studenten. “De directie vindt het belangrijk dat studenten verbeteringen doorgeven die de processen en hun werk op de werkvloer kunnen optimaliseren. Vanuit daar kun je als student ook je ambities binnen het bedrijf laten doorschemeren en laten zien waar je van meerwaarde kunt zijn. Zelf heb ik de kans gekregen om op het gebied van HR iets te betekenen, maar ook op andere gebieden kun je bij Pondres aan de slag binnen je studierichting.”

‘We willen Pondres als werkgever bekender maken bij studenten’

Ondanks dat Lilian pas een paar maanden haar huidige functie bekleedt, heeft ze aan ambities geen gebrek. “Het lijkt me gaaf om op termijn grote projecten op te pakken. Denk aan employer branding campagnes. Ik denk dat we als Pondres zijnde nog veel meer kunnen doen om ons in de regio – en ook bij studenten – als gave werkgever te profileren.”

Voor studenten doet Pondres al flink haar best om zich als werkgever in de markt te zetten. “We sponsoren verschillende studentenverenigingen en evenementen waar studenten komen. Ook organiseren we een borrel voor studenten. Dan betalen we letterlijk hun bier. Ik denk dat zulke dingen belangrijk zijn om studenten aan je te binden.”

Pondres groeit hard en wil veel nieuwe mensen werven. “De arbeidsvoorwaarden zijn marktconform. We willen écht iets betekenen voor onze medewerkers. Het salaris is goed, je hebt genoeg vrije dagen en bent iedere vrijdag een uurtje eerder klaar. Ook organiseren we veel leuke dingen voor het personeel en vinden we het belangrijk dat ons personeel zich ontwikkelt.”

Zo biedt Pondres trainingen aan voor het personeel. “Daar zijn we twee maanden geleden mee gestart en inmiddels volgt 10 procent van ons personeelsbestand al trainingen. We willen dat mensen zich blijven ontwikkelen en luisteren naar hun ambities.”

Al met al zou Lilian het iedereen adviseren om bij Pondres te komen werken. “We vinden plezier op het werk erg belangrijk. De sfeer is dan ook goed. En we zijn een platte organisatie. Je hebt geen drempel om bij de directie binnen te lopen en wordt ook echt gehoord. En als het hier in het magazijn druk is, staat de directie gewoon mee te helpen. Dat vind ik altijd mooi om te zien!”

Ben jij de nieuwe collega van Lilian?

Pondres is momenteel hard aan het groeien en zoekt daarom ook versterking. Onder andere op de afdeling van Lilan.